klik2 dan beritahu saya..

EXCHANGE LINK

17 Januari 2011

AKU INI WANITA


AKU INI WANITA (KLIK)..ko ingat ape?...mai la join sama segmen dr BEN ASHARI.COM

nak cerita sikit tentang luahan perasaan aku sebagai wanita, nak masuk rancangan Wanita Hari Ini...jangan harap la..kan!

Aku yang keciwa
ok, sebagai seorang wanita yang baru kenal dengan dunia luar, maksud aku dunia maya cmni lah...first time bukak akaun Yahoo pada masa tu seingat aku dekat USM beberapa tahun lalu..skang dah gred...tapi itulah permulaan aku dalam dunia seperti ini...sebelum tu my parent mmg over control...(ada baiknya).

..dah pandai sikit..mau chating la plak..member cakap register je YM bole chat kat situ...wah memeng best la kan...banyaklah kenalan maya aku...especialy Lelaki...wooo...sukanya bukan kepalang...kekadang sampai tak telarat nak menjawab petanyaan dorang....(terabai sikit pembelajaran ku).

..ada sorang mamat ni..jiwang sikitla...ayat memang manis...aku pon cayaq(cair) tp takla sampai jadi lilin.....suka buat kelakar then aku pon suka tanya macam2...sampai satu masa tu dia kata malas da chat ni..kita sembang dalam phone plak...katanya nak dengar suara merdu aku..hee hampeh betul la lelaki ni...aku lg hampeh , kasi no phon plak..gatai betoi !

mula-mula ok, lepas 2, 3 kali cakap pon ok lagi...mula la si gadis pemalu ni tertarik dengan perwatakan dia..lepas tu dia rasa cm boleh ON je...mula dah!..cakap pon kona-kona...double triple meaning.....cakap mnggoda, cerita pasal seks..., lama jugak aku tak layan panggilan dia...konon insaf taknak buat lagi cakap kotor-kotor..adeh!cmner termakan pujuk plak aku ni..mudah sangat percaya kata-kata lelaki.

pendekkan cerita...dah berani ajak aku outing, tengok wayang ...dia kata crita apa pon takpa (mamat penang tu) janji dpt tengok wayang dgn aku. Bodoh betui aku masa tu.. ikutkan saja...tp tajuk dah lupa ,citer dalam gelap2 cmtu la...

*suspen* !!!

mulalah GARPU dia merayap ke tengkok aku...dan sebelum sampai ke kawasan NO ENTRI, cepat-cepat aku lari keluar panggung..........wuuuu seramnya kat GARPU tu...
(korang tahu kan apa masalahnya...).

STOP!..aku dah melupakannya sehingga BEN memulakan segmen ini...

Nasihat Untuk Lelaki
kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama, kalau berdua pasti ada yang ketiga....jangan la berani-berani sangat...ingat korang pon akan ada anak suatu hari nanti, kalau mandul sekali pon mungkin adik beradik korang akan juga akan terima macam mana yang korang dah lakukan terhadap wanita yang kena naya tu.
...ingatlah , Tuhan Nampak !...maruah seorang wanita kena jaga...jangan ingat nak syok saja! pikir sendiri !
telajak perahu boleh undur, terlajak perbuatan terkutuk BERDOSA BESAR ! kena sebat..kena sula..merana kau! (ni bukan nasihat dah..geram nih). 

13 ulasan:

  1. semoga awak menjadi wanita yg tabah ye

    BalasPadam
  2. dlu sme gk terjerumus dgn dunia siber@alam maya..x d nafikn mmg rmai org x betol dr owg btol..hehe..so,pndai2 la plh kwn n x mudah percaya dgn org yg kta knl.

    BalasPadam
  3. sangattt ngeri! takecare dear!

    BalasPadam
  4. ngeri eh baca ni..tkut pon hado..tak pa dinaz tabahkan hati ok..dinaz kan kuat+tabah kan2?

    BalasPadam
  5. salam persinggahan dari rakan blogger baru..

    BalasPadam
  6. so..thanks frens...aku dah lupa dah sumer tu..tp saja nk share dgn korang especially yg wanita tu..hati2 sikit..janga main ikut jer..

    BalasPadam
  7. Saya suka dengan nasihat last skali tu. Anyway, salam perkenalan. Saya dah follow awak okeh? XD

    BalasPadam
  8. salam Dinaz,
    apa pun, sentiasa berhati2,.. tak kira samada rakan maya atau rakan tak maya.. jaga diri, sebab orang jahat ni ada merata2.. kadang dari rupa luaran macam jenih tak amik kesempatan, tapi rupanya, jahat mengalahkan jin.. heheh..

    BalasPadam
  9. >Aanas, terima kasih, skrg ni mmg selalu sangat berhati2 lbh2 lagi pasal tmn lelaki ni..

    BalasPadam
  10. sekarang ni macam-macam jenis perangai la . sampai jadi takut . huu ~

    BalasPadam
  11. amaran keras yg last skali tu..huhu

    BalasPadam

Terima Kasih...Dinaz sedia mengunjung balas ke blog link anda secepat mungkin InsyaAllah...hepi hepi selalu.

klik-klik dan maklumkan saya.

Catatan Popular

Dari mana datangnya tetamuku..

Arkib Blog