klik2 dan beritahu saya..

EXCHANGE LINK

03 Januari 2011

Si dia bertanya..aku menjawab.


"..hai Dia...nampak ceria hari ni??"...sapaan yang jarang aku dapat, rasa cm ada sesuatu yang tak kena.. *perasaan*

aku hanya mampu tersenyum..fikiran ku hanya tertumpu untuk melakukan tugas yang diamanahkan oleh ayahku..walaupon aku tidak lagi bekerja di situ, tempoh sebagai staf gantian dah tamat...kini mula dengan tugasan baru...rasa bz sikit la , mana nak cover kerja dan belajar dalam hari yang sama...

aku pon tak tahu mana satu yang part time....rasnay cm dua2 full timer je,..ini adalah cabaran aku thn 2011 ni.

mahu menjadi manusia yang produktif...kena perlu kekuatan fizikal dan mental
apa yang perlu adalah tidur yg cukup setiap hari..

Masuk ke bilik tidur hanya bila kita benar-benar mengantuk dan bangun pada masa yang tetap setiap pagi, setiap hari, menjadikan amalan rutin kita yang wajib. InsyaAllah kita akan bangun awal dan menjadi manusia cemerlang yang produktif.

Bila si dia bertanya...aku menjawab:

"bagun tidur seawal 5 pagi , bersenam sebelum solat subuh..perlulah diamalkan untuk medapat kecergasan sehari-hari".




Banner Maker

4 ulasan:

  1. Tidur yang cukup = badan yg sihat!!!

    BalasPadam
  2. huu..dah lame betul tak bersenam

    BalasPadam
  3. sy komen sebab nak lawan Anis jadi top komentor!! Boleh?? hahaha

    BalasPadam
  4. anda dipersilakan Tuan Din...heee

    BalasPadam

Terima Kasih...Dinaz sedia mengunjung balas ke blog link anda secepat mungkin InsyaAllah...hepi hepi selalu.

klik-klik dan maklumkan saya.

Catatan Popular

Dari mana datangnya tetamuku..

Arkib Blog