klik2 dan beritahu saya..

EXCHANGE LINK

10 Disember 2010

Double Meaning Words...


Double Meaning words tu dalam English, orang kita kata (Cakap-Cakap 'kona') telah banyak berlaku dalam aktiviti harian dikebanyakkan tempat....

"Sakit Kepala aku hari ni"...kenyataan (jujur)yang dibuat salah seorang staf lelaki.
"Kepala yang mana satu?"....sampuk staf lelaki yang lain.
..
bla..bla n bla..aku malas nak dengar dorang punya dialog.
----------------------------------------------------------------------------

Sakit Kepala , pesal ek??
..pertanyaan ini kalau diajukan kepada orang dewasa yang sudah berumah tangga, mesti kebanyakkanya ada menjawab..."semalam tak dapat la tu"...lagi-lagi kalau persoalan ini ditanyakan kepada kaum lelaki pada siang hari Jumaat .....ini kenyataan berani mati ni, anak dara pon dah banyak yang sedia maklum tentang hal ini...

Ingat !! Jangan duk melayan sangat dorang yang selalu cakap 'kona' ni.
Biasalah kalau dah kerja bercampur dengan otai-otai..miangnya semakin menjadi..membuatkan kami gadis-gadis dan kaum wanita khususnya menjadi mangsa.

Apa yang harus dilakukan adalah abaikan saja, jangan layan..kalau dilayan semakin menjadi...huhu, tapi masalahnya ada jugak yang suka melayan especilly mak-mak dara di sini...susahla , jiwa kacau dibuatnya.

psst..kena report boss ni...heee sexsual harassment!

6 ulasan:

  1. hehehhe...ats pemikiran sendri la plak tu...cuma jgn dilayan udah,hehehe

    BalasPadam
  2. huhu..smla dinaz, x suke sgt2 tp dla ni mmg kesian la sbb dla punye unit dla sorang jer pompuan..kdg2 terpaksa tutup tinge ngan headphone kalo melampaw sgt..tp skang ni pompuan pon suke ckp double meaning kan...apekah !

    BalasPadam
  3. Ha ha! cakap berupa istilah tapi berkoner koner arah lain..

    BalasPadam
  4. selalu ompuan la yang selalu kena ...kesian pada kami
    Dear tolong support Momoy dari kumpulan 10 juga yer No. 382 di BPM yer. Much thx
    MY RECENT POST : ETUDE HOUSE - Korean Cosmetics

    Jangan lupa VOTE Momoy di BBPM No. 382 !!

    BalasPadam
  5. buat buat tak paham langsung dengan muka berkerut kerut lepas tuh blah...kesimpulannya, jgn layan!

    BalasPadam

Terima Kasih...Dinaz sedia mengunjung balas ke blog link anda secepat mungkin InsyaAllah...hepi hepi selalu.

klik-klik dan maklumkan saya.

Catatan Popular

Dari mana datangnya tetamuku..