klik2 dan beritahu saya..

EXCHANGE LINK

17 Februari 2011

Apa yang kita tahu dan patut buat...



Assalamualaikum readers...

...just Dinaz fowardkan apa yang Dinaz nampak beberapa hari lepas dalam mailbox..
ternyata memang ada berlaku dan pengakuan telah dibuat oleh rakan kita ni..

Produk Gula-Gula: Clorets


Pada 22.12.2010 yang lalu saya telah menerima email dari seorang sahabat baik. Pada awalnya saya kurang yakin dengan email berantai yang sering kita terima dan kita tidak pasti kebenarannya. Jika kita menghantar (forward) email yang tidak sahih akan timbul satu fitnah yang berpanjangan. Kekadang email yang kita terima sudah diubahsuai (edit) oleh pihak tidak bertanggung jawab.


Sebelum saya forward email dibawah saya cuba mencari bukti kebenarannya. Pada 26.12.2010 saya telah membeli gula-gula “Clorets Infinity” seperti yang diberitahu di kedai serbanika yang dimaksudkan. Bila dibuka penutup, saya terus beristiffar, ternyata dan apa yang saya dapati email dibawah ini adalah benar. Begitulah caranya orang kafir latnattulah menyebarkan ajaran sesat untuk menyembah syaitan secara senyap/halus.


Jika tidak diambil peduli ini bermakna, jika kita orang islam membeli produk Clorets, sudah pastilah sedikit sebanyak kita menyumbang dana ke agama sesat tersebut. Dan, secara tidak langsung atau tidak sengaja di dalam poket manusia terutamanya orang-orang islam akan terdapat salib di dalam poketnya walaupun dia sedang solat jika ianya tidak mengetahui. Ini salah satu sebab kenapa kita tidak khusyuk bila mengerjakan solat atau ibadah lain kerana kita sering menggunakan produk yang tidak tentu asal usulnya, tidak halal yang kita gunakan atau makan.


Pandainya tindakan orang-orang kristian menyebarkan agamanya kepada manusia dan kita orang islam semua tahu, mereka semua adalah golongan orang-orang yang sesat di sisi ALLAH SWT.


Mulai hari, sama ada di dalam poket, kereta atau di rumah kita yang mempunyai produk gula-gula Clorets buangkan kedalam tong sampah. Kita orang-orang islam berjanji untuk BOIKOT (tidak membeli/mengguna) produk clorets atau sekutunya.


Ini adalah bukti yang benar:











Psst..aku cuma pernah beli clorets yang pack kaler hijau tu je suatu ketika dulu kat 7E..tatau menda langsung , main belasah je ....tapi dalam casing cantik tu mahal sikit ...xmo la aku....tak sedap mana pon rasanya.....
lebih baik jangan beli langsung produk ni kalau dah tau muslihat dorang !

p/s : Berhati-hati ketika membeli .

12 ulasan:

  1. ooh..Yana da habis 1 kotak gula2 tu.. br Yana dapat emel dari mak Yana.. nak buat cam mana.. ? ehhehe..

    BalasPadam
  2. alhamdulillah..nasib baik sy tak belinya

    BalasPadam
  3. benda boleh elak, kiter elak.. so lepas ni sila lar beli jena extra :)

    BalasPadam
  4. wwaaa..nis selalu makan clorets hijau
    ermmm

    BalasPadam
  5. yup..drpd dok bising konon kte ni minda tertutup ke ape ke..bek stop gne je..da menda mmg xelok..

    BalasPadam
  6. @saya YANA

    dah lepas tu takpe, lepas ni jgn beli/makan da menda ni..

    BalasPadam
  7. @sicKo^

    kena pastikan kesahihannya..halal !

    BalasPadam
  8. tak pernah mkn lak benda tu selamat

    BalasPadam
  9. oo tak tahu pun psl gegula ni...sbb tak penah mkn yg dlm tin merah hitam tu..hijau tu penah la..hmm kena hentikan beli gula2 ni nampaknya..thanks sharing!~

    BalasPadam

Terima Kasih...Dinaz sedia mengunjung balas ke blog link anda secepat mungkin InsyaAllah...hepi hepi selalu.

klik-klik dan maklumkan saya.

Catatan Popular

Dari mana datangnya tetamuku..

Arkib Blog